top of page

Blue Post Collection 7/11/2022: Stezky, třesky & plesky!

Krásné dobré ráno!

Skautský rok se již v plném proudu rozjel, to nám však nezabrání se na chvíli zastavit a říct si pár slov o několika oddílových nabídkách pro vás, naše věrné členy! Tak s chutí do toho!


Stezka

Stezku jsme rozjeli již minulý rok, proto by toto pro vás nemělo být nic nového. Pokud jste však v oddíle noví či vás nedejbože stezka nějak minula, můžete si o ní více přečíst v tomto článku.

Co se týče těch starých informací, tak pouze připomínám to, co bylo řečeno:

- plňte stezku, stojí to za to!

- můžete získat hodnotné ceny

- vyzkoušíte si spoustu nových činností

- odemknete si tím nové výzvy


Od ledna budeme opět rozjíždět pravidelné měsíční výzvy, které se vždy každý nový měsíc objeví na Discordu a na webu v sekci Skupiny -> Stezka. Jedná se o větší výzvu, jejímž splněním si můžete odemknout více bodů stezky najednou!

Víme, že po vás stezka často vyžaduje, abyste se o své výtvory podělili se svou družinou či se svým oddílem. Pokud nějaký takový úkol zrovna plníte, můžete svůj výsledek sdílet buď na našem Discordu (zde) či ve Skupině v sekci Pochlub se! (zde). Samozřejmě je pak nutné se domluvit s některým z vedoucích, jestli vám úkol takto uzná...

Máme však pro vás i pár nových informací! Tou první je, že jsme si pro vás připravili interaktivní tabulku, která bude trackovat váš průchod stezkou. Pokud splníte některý bod stezky, v tabulce jednoduše do příslušného políčka napíšete hodnotu "1" a políčko se vám automaticky zabarví a započítá. Krom toho vám tabulka sama vypočítá kolik bodů vám chybí do splnění celé stezky. A jako třešničku na dortu vám také napíše, na které odměny máte nárok! (Váš postup je však stále třeba kontrolovat v papírové formě, tabulka slouží pouze jako sledovač zbývajících úkolů).

Druhý nástroj, který vám pomůže s především s plněním druhého stupně stezky, si představíme v samostatné podkapitole...


Odborky

Nemělo by se jednat o novou informaci, jelikož odborky jsme oficiálně představili již na Zahajovací výpravě, přesto si zde dovolím ještě uvést pár informací.

Skautské odborky, narozdíl od Stezky, se zaměřují na jednu konkrétní oblast. Jednoduše se tedy věnujete pouze tomu, co vás nejvíc baví! Pokud je vaše kulinářské umění vyhlášeno široko daleko, je odborka Kuchař přesně pro vás. Pokud váš den není úplný bez partičky nějaké deskovky, je tu pro vás odborka Deskovkář. A pokud si dáváte na svačinu derivace a na chleba si mažete integrály, nebude pro vás nic jednoduššího, než splnit odborku Matematikář!

Seznam všech existujících odborek naleznete zde.

Abyste ale na to nebyli sami, je ke každé odborce přidělen také jeden patron, z řad vašich milovaných vedoucích. Úkolem patrona je provést vás plněním dané odborky a pomoct vám ji zdárně dokončit. K tomu vám pomůže tato tabulka, kde jsou rozepsané všechny odborky a také jejich patroni.

Pokud se tedy rozhodnete, že chcete plnit jednu z odborek, oslovte buď přímo jejího patrona nebo vašeho družinkového vedoucího, a ti vás již dál nasměrují.

A pokud stále ještě nejste namotivovaní, můžete si přehrát toto video, které nabízí maximum líbezné motivace:




To je pro tuto chvíli vše. Věříme, že tento výčet informací pro vás musel být vyčerpávající, přesto je však stále možné, že máte ještě nějaké otázky. Pokud ano, neváhejte oslovit kohokoliv z OR, jistě vám na ně rádi odpoví.


Mějte se zatím krásně a přejeme vám hodně sil a trpělivosti při plnění Stezek či Odborek.

S láskou,

Vaše OR <3


85 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page