top of page

Stezka

Drazí chlapci,

již je to pár týdnů co jsme vám představili skautskou stezku. Těžko říct jak moc úspěšně se vám ji zatím daří plnit, věříme že jste se na ni alepsoň podívali a pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. V tomto příspěvku si zevrubně shrneme všechny informace které byste měli o stezkách vědět a podíváme se také na nový systém plnění úkolů který se budeme snažit začít odedneška uplatňovat! Pojďme na to!


Co je to stezka?

Stezka je skautská výchovná metodika, která si klade za cíl sloužit jako jakýsi průvodce dospíváním mladého skauta. Jednoduše řečeno se vás pomocí plnění různých úkolů snaží naučit nové dovednosti, znalosti a zkušenosti!


K čemu mi to bude?

Hlavní benefit plnění stezky by mělo být to, že vám to ukáže nové obzory a naučí vás to novým věcem. Nedělejte to tedy proto, abyste se nám zavděčili, ale proto abyste se ve vašem skautském životě někam posunuli.

Mimoto z toho však pramení pár dalších benefitů jako například...

- dostaneš cool novou nášivku

- zpřístupní se ti nové výzvy

- získáš bonusové oddílové odměny


Jak to mám plnit?

Stezku lze plnit hned několika způsoby. Ten nejjednodušší je zkrátka chodit na schůzky, kde se spousta úkolů plní společně pod dohledem vašich rádců. Je tedy nanejvýš vhodné, abyste si na schůzky nosili vaše stezky, chcete-li si zaznamenat plnění úkolů.


Další příležitostí ke splnění mnoha dalších úkolů, ke kterým byste se možná normálně nedostali, bude náš letní tábor, kde zajisté budeme se stezkou také pracovat.


Tou poslední možností (a věřím že pro vás také tou nejnepříjemnější), je že budete stezku plnit doma ve svém volném čase. Neberte to prosím jako další úkoly, které je potřeba splnit, berte to jako výzvu! Úkoly vás nemají zdeptat, ale naopak by vás jejich plnění mělo bavit, nebo alespoň někam posunout.


V neposlední řadě bych rád vyhlásil ještě jeden nový způsob...


Měsíční výzvy!

Zbrusu novou novinkou, která vám doufáme pomůže se neohroženě vrhnout do plnění stezek jsou měsíční výzvy. Každý měsíc vyhlásíme 2-3 výzvy, jejichž splněním se vám splní také určité body ze stezky! Tyto výzvy budou vždy zveřejněny na oddílovém Discordu (pokud na něm nejste tak přístup na něj zde) a v nové sekci našeho webu s názvem Skupiny, kde najdete skupinu Stezka (zde). Pevně věříme, že měsíční výzvy vás opět namotivují do plnění stezek a že si během nich vyzkoušíte spoustu nových dovedností.


Srdečně zdraví,

OR Ontario <3

50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page