top of page

Blue Post Collection 2/9/2021: Zahájení skautského roku, Potáborové video & Budoucnost oddílu

S novým vedením přichází také nový management! Ačkoliv Ontario stále zůstane tak skvělé jak ho máme rádi, již teď si můžete být jisti, že nás čeká spousta změn či naprostých novinek! Abychom se v tom všem nějak zorientovali a abychom vám částečně umožnili nakouknout pod pokličku toho, co pro vás zrovna připravujeme, zřídili jsme pro vás zcela novou rubriku: Blue Post Collection! Ptáte se proč zrovna tak stupidní název? Jeden z vašich nových vůdců je student lingvistiky, tak si na podobné zvhrlosti holt budete muset nejspíš zvyknout...

A k čemu tedy tato rubrika vlastně slouží? Jednoduše k tomu abychom vám předali důležité informace, přehledně a na jednom místě. Vycházet bude zcela nepravidelně a nepředvídatelně, v závislosti na tom, co se bude zrovna v našem oddíle dít (takže nejčastěji na začátku školního roku, na začátku kalendářního roku či před táborem). To by snad pro úvod mohlo stačit, nyní se pusťme do té spousty novinek co nás čekají!


Zahájení skautského roku

Se začátkem školního roku se pojí také začátek roku skautského. Ten bude oficiálně zahájen 12. 9. 2021 tradiční mší v Kostele sv. Filipa a Jakuba. Je to první příležitost, kde se můžeme všichni po prázdninách konečně potkat a přivítat mezi sebe nové členy, tak neváhejte dorazit! Bližší informace budou ještě upřesněny v samostatném článku.


Potáborové video

Z dlouhé chvíle jsme si pro vás připravili ještě jedno krátké video, které navazuje na naši táborovou etapu a dělá tak za ní krátnou tečku. Video ke zhlédnutí zde.


Rozloučení se starým vedením

Jestli ještě stále jako my po nocích oplakáváte odchod našich milovaných vedoucích Homera, Lukáše a Slivky a chcete si je nějak připomenout, můžete se znovu podívat na naše rozlučkové video, které jste měli tu možnost vidět již na táboře. K dispozici zde.


3. družinka

Ještě ani nezačal skautský rok a náš oddíl čeká jedna drastická změna! Vzhledem k neustále narůstajícímu počtu členů vznikne zcela nová družinka. Schůzky bude mít taktéž v pátek a povedou ji zcela noví a neokoukaní vedoucí! O koho se jedná? Nechte se přakvapit...

Jistě se k vám všem již dostal dotazník pro rozdělení členů do družin. Je nanejvýš žádané abyste jej všichni vyplnili, abychom vás mohli nějakým způsobem rozřadit. Rozhodli jsme se vám dát určitou možnost toto rozdělení ovlivnit, aby byli všichni ve svých družinkách maximálně spokojeni. Není možné se zavděčit všem, ale doufáme, že tímto způsobem se vyhneme většině komplikací.


Budoucnost oddílu

Zatím není ten správný čas abych vám prozradil co vše pro vás letos chystáme (a co vše z toho se nám opravdu podaři dotáhnout do konce), zatím však mohu říct pouze to, že se máte na co těšit. Krom nové družinky nás tak letos (snad) čeká ještě jeden nový rozměr skautingu. O co se jedná se včas dozvíte...

Zatím není jasné jestli se budeme moct celý rok konečně scházet, či jestli bude muset být spuštěn digitální program H0M3R. Tak či onak bychom rádi do budoucna začali aktivně využívat platformu Discord, která vznikla poměrně nedávno. Všechny relevantní informace samozřejmě budou i nadále na stránkách, Discord nám však nabízí poněkud dynamičtější formu komunikace a spoustu nových možností.


Informací by pro historicky 1. Blue Post Collection bylo myslím dost. Čtení to bylo jistě vyčerpávající, ale doufáme, že jsme vás alespoň trochu navnadili na nadcházející skautský rok a že se na společné chvíle těšíte stejně jako my!


Pac a pusu,

OR Ontario <3

72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page